HomeOver onsProductenAanbiedingenRouteContactBestellijst
Houtcentre de Bruin Enschede
  Producten    Hout
Hout
Plaatmateriaal
Gips/gipsvezelprod. Brandvertr. pl
Isolatie en Folies
Deuren en kozijnen
Kozijnhout
Halfabrikaten
Gevelbekleding
Dakafwerkingsproducten
Dakvensters/lichtkoepels
In/exterieur afwerkingsprod.
Tuinhout
Bevestigingsmaterialen
Lijm / Kit / Verf / Houtolie
Vloeren


artikelen zoeken

Plaatmateriaal Hengelo

Bent u op zoek naar plaatmateriaal in Hengelo? Dan bent u bij Houtcentre de Bruin aan het juiste adres. Wij leveren diverse soorten plaatmateriaal:

  • Spaanplaat
  • Mdf
  • Mdf lakdraagfolie
  • Fermacell gipsvezelplaat
  • Osb chipwood
  • Hardboard

Bekijk ons plaatmateriaal »

Plaatmateriaal Hengelo

Naast bovengenoemde materialen leveren wij ook Cemvin betegelingsplaten, Rinofalm brandwerende platen, lakboard, constructietriplex en verschillende soorten spaanplaat.

Hardboard
Voor de fabricage van hardboard is hout de belangrijkste grondstof. De grondstof wordt eerst in kleine stukjes gehakt of gemalen. Daarna worden de spaanders week gemaakt door stoom en vervolgens in een speciale machine vervezeld. Door toevoeging en gelijk vermenging van water en bindmiddelen wordt er een vezelpap verkregen. Deze pap bevat zoveel vocht, dat er eerst een ontwatering proces moet plaatsvinden. Gelijk wordt de vezelpap in vormen gegoten tot vezelkoeken.

Voor de fabricage van hardboardplaten worden de koeken in een etagepers onder hoge druk en hoge temperatuur geperst. De koeken bevatten voor en tijdens het persen nog veel water. De pers is daarom aan één kant voorzien van een fijn gaaswerk, waardoor het water kan afvloeien. De afdruk van het gaas blijft bij hardboard zichtbaar aan de onderkant. Na het persen worden de platen nog enige tijd nagehard in een speciale oven. Persdruk en het toevoegen van oliën of harsen bepalen de vastheid van het board. Hardboard is vochtgevoelig en zal bij opname van vocht gaan uitzetten. Door ze voor de verwerking van de platen te bevochtigen, zullen ze na het aanbrengen iets krimpen. Zodoende zullen ze mooi strak trekken.

Spaanplaat
Spaanplaat is de verzamelnaam voor platen die bestaan uit houtspanen of andere materialen die met een bindmiddel zijn samengevoegd. De platen worden geperst. Spaanplaten zijn geschikt voor de woning- en utiliteitsbouw, binnentoepassingen als scheidingswanden, vloeren, meubels en kasten. Dit plaatmateriaal in Hengelo wordt ook in vochtwerend en brandvertragende kwaliteiten aangeboden.

Neem contact met ons op »

Plaatmateriaal in Hengelo
Wilt u meer weten over diverse soorten plaatmateriaal in Hengelo? Neem dan eens contact met ons op.

Wat andere mensen zochten:

Hendrik ter Kuilestraat 175a | 7547 SK ENSCHEDE | T 053 - 4352843 | F 053 - 4331765 | Hout | Populaire termen
Website by Heuvelman-internet
 
 

Inloggen debiteuren

Debiteurnummer:
Wachtwoord:
inloggen
Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten klik hier?