HomeOver onsProductenAanbiedingenRouteContactBestellijst
Houtcentre de Bruin Enschede
  Producten    Hout
Hout
Plaatmateriaal
Gips/gipsvezelprod. Brandvertr. pl
Isolatie en Folies
Deuren en kozijnen
Kozijnhout
Halfabrikaten
Gevelbekleding
Dakafwerkingsproducten
Dakvensters/lichtkoepels
In/exterieur afwerkingsprod.
Tuinhout
Bevestigingsmaterialen
Lijm / Kit / Verf / Houtolie
Vloeren


artikelen zoeken

Dakbedekking Hengelo

Houtcentre de Bruin levert allerlei dakafwerkingsproducten. Deze producten kunt u gebruiken bij uw dakbedekking in Hengelo.

Bekijk onze dakbedekking »

Dakbedekking Hengelo

  • Glasvlies talkzand
  • Aluminium daktrim
  • Kiezelbak
  • Onderuitlaad
  • Spuwer
  • Lood
  • Loodvervanger

Bij het aanbrengen van een dakbedekking in Hengelo zult u zich waarschijnlijk eerst gaan afvragen welke dikte deze moet hebben. Verder hangt de keuze voor een bepaalde dakbedekking ook samen met het soort dak waarop deze wordt aangebracht. Wij vertellen u wat meer over de verschillende daken en de opbouw.

De opbouw van een dak
Ten eerste behoeft een goed dak een onderlaag. Deze zorgt voor een goede kwaliteit van de afdichting en zorgt voor de verdeling van de dampdruk. Ook moet deze als het een dakterras betreft, over de nodige stevigheid beschikken. Hierna komt de zogenaamde toplaag van het dak. Deze toplaag is meestal UV bestendig en bestaat uit een polyestermat, een glasvliesmat, een bitumenlaag en voor de bescherming is deze voorzien van een laagje leislag.

Vervolgens moet het dak voorzien zijn van een degelijke hemelwaterafvoer. De meest gebruikte materialen hiervoor zijn lood, staal of aluminium. Zij worden meestal verdiept in het dak verwerkt, om zo een zo goed mogelijke afvoer van het regenwater te krijgen. Verder kunnen er ook nog ontluchtingen van ventilatiesystemen of CV afvoer in het dak geplaatst worden. Deze zijn dubbelwandig uitgevoerd om condensvorming tegen te gaan. Tenslotte is het mogelijk om meer lichtopbrengst te creëren door het plaatsen van lichtkoepels in het dak.

De dikte van het materiaal
De dikte kan invloed hebben op de mate van isolatie van een dak. Meestal geldt hoe dikker, des te meer isolerend vermogen. Wanneer u bijvoorbeeld van uw garage een hobbykamer wilt maken, dan is het namelijk zaak dat deze in de winter ook aangenaam warm is.

Dakbedekking in Hengelo onderhouden
Het hangt van het type dakbedekking af welk onderhoud ze moet krijgen en hoe vaak dit onderhoud plaats moet vinden. Bij het onderhoud kunnen twee zaken onderscheiden worden. Namelijk het regelmatig schoonmaken en het onderhoud dat erop gericht is om tijdig in te kunnen grijpen om problemen zoals scheurtjes en gaatjes te voorkomen. Bij platte daken kunt u zelf een regelmatige schoonmaakbeurt uitvoeren en alle bladeren van het dak en uit de goot verwijderen.

Neem contact met ons op »

Voor meer informatie over dakbedekking in Hengelo kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat andere mensen zochten:

Hendrik ter Kuilestraat 175a | 7547 SK ENSCHEDE | T 053 - 4352843 | F 053 - 4331765 | Hout | Populaire termen
Website by Heuvelman-internet
 
 

Inloggen debiteuren

Debiteurnummer:
Wachtwoord:
inloggen
Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten klik hier?